Att anställa någon för första gången

Drömmen när man startar sitt egna företag är såklart att det ska gå så bra som möjligt. Går det riktigt bra för företaget så finns det en god chans till att man kommer behöva anställa nya medarbetare vilket givetvis är kul men det innebär också att man kommer vara tvungen att ta ännu mer ansvar än tidigare.

Att anställa någon för första gången
Att anställa någon för första gången

Det kan i början kännas lite läskigt vilket är en helt och hållet naturligt känsla att känna när det är dags att anställa personal för fösta gången. När det är dags att anställa personal så finns det en hel del som man måste tänka på innan man har rätt att anställa den nya medarbetaren. Därför är det såklart enormt viktigt att ha koll på de lagar och regler som gäller.

Vilka regler gäller?

Planera: det första man bör göra är att sätta upp ett mål. Det är inte helt ovanligt att tro att en rekrytering är något som går snabbt men oftast är det inte hela sanningen utan snarare något som kräver betydligt mer tid än vad man kan tro. När man sätter upp sitt första mål är det därför viktigt att vara realistisk.

Vilka regler gäller?
Vilka regler gäller?

Analysera: det är såklart viktigt  att ha koll på varför man behöver anställa någon och vem man egentligen letar efter. Vem behöver egentligen företaget för att växa? För att hela processen ska kunna bli enklare är det smart att därför göra en behov analys.

Ställ krav: efter analysen är gjord är det dags att börja ställa krav. Vad behöver den nya medarbetaren kunna göra? Behövs det någon specifik utbildning för att klara av jobbet? Det är Viktigt att ha koll på vad det är man faktiskt letat efter eftersom det kommer bli svårt att anställa någon om man är osäker på vem det är man faktiskt letat efter.

Platsannons: för att kunna anställa sin nya medarbetare så behöver man sedan göra en platsannons. I platsannonsen bör man presentera företaget och sedan också beskriva vem det är man söker till den nya tjänsten. Det är Viktigt att de krav man har står med i platsannonsen så att rätt person söker tjänsten.

Rekrytering: idag finns det många sätt att rekrytera på så som via platsannons och via kontakter. Har man skapat en platsannons är det viktigt att ha koll på vart man ska lägga ut sin annons vilket kan vara mer invecklat än vad man många gånger kan tro. Lägger man ut sin annons på fel ställe kan resultatet nämligen bli att man får enormt många ansökningar vilket bara kommer göra processen att anställa sin nya medarbetare svårare.

Urval: när många personer har sökt tjänsten så är det dags att göra ett urval bland alla ansökningar. Det innebär att man ska jämföra de olika ansökningarna och bjuda in de bäst lämpade på intervju.

Intervju: för att rätt person ska bli anställd är det viktigt att ha en intervju. Ställ frågor och ta reda på vem som faktiskt är mest lämpad för arbetet.

Anställ: sist men inte minst är det dags att bestämma sig för vem som kommer bli den nya medarbetaren vilket är något som kan vara svårt att bestämma sig för. Stressa inte och gör ett noggrant val.

Comments are closed.